Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
...élen a daganatos gyermekekért
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
14100488-83842149-13000003
Telefonszám: +36-1-7829686
E-mail cím: info@daganatos.hu
Tovább a daganatos.hu oldalra!

Hogyan támogathat az adó 1% felajánlásával?

Adó 1% felajánlás Magánszemélyként Céges felajánlások

Rendelkező nyilatkozat letöltése

Adó 1% nyilatkozat (pdf) Adó 1% nyilatkozat (doc)

A legtöbb adó 1% felajánlás 2010-ben A legtöbb adó 1% felajánlás 2011-ben A legtöbb adó 1% felajánlás 2012-ben

Hírek

Debreceni Klinika Genetikai Központjának támogatása

Debreceni Klinika Genetikai Központjának támogatása A Klinika Genetikai Központ munkacsoportja, a hozzátartozó Regionális Genetikai Laboratóriummal három és fél évtizede végzi a rosszindulatú hematológiai kórképben (leukémia, limfóma) szenvedő felnőtt és gyermekbetegek kromoszóma vizsgálatát.

2009. július 1-e óta a Debreceni Központ a Kelet-Magyarországi régió (Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar) gyermek és felmőtt rosszindulatú hematológiai betegségben szenvedő betegeinek citogenetikai, molekuláris genetikai ellátásának kizárólagos biztosítója. Ebből adódóan az utóbbi években a klinikára érkező vizsgálatkérések száma megszaporodott. A többlet feladat ellátásához a régi, gyakran 20 évnél is öregebb műszerek cseréje, a jelenlegi eszközkapacitásuk bővítése lenne szükséges, amire jelenleg a klinikának nincsen lehetősége.

Alapítványunkhoz fordult Dr. Oláh Éva (az orvostudomány doktora, egyetemi tanár, klinikaigazgató) segítségért.

A laboratóriumban a kromoszóma vizsgálatok értékeléséhez jelenleg két (14 és 20 éves) mikroszkópot, valamint hozzájuk kapcsolt kromoszómaanalizáló szoftvert használnak. Ha meghibásodnak a régi mikroszkóp a laboratúrium nem tudja elvégezni a minden napi feladatokat. A megemelkedett vizsgálatszám miatt szükségessé vált egy újabb kromoszómaanalizáló szoftver beszerzése mikroszkóppal együtt, amely biztosítja a nagyszámú minta feldolgozását, és az eredmény időben klinikushoz juttatását.

A támogatásként kapott új mikroszkóp és a hozzá tartozó kompatibilis szoftver lehetővé teszi a daganatos, leukémiás betegek adatainak korszerű kezelését, a laboratóriumi informatikai rendszerbe való beillesztését.

A képeken látható mikroszkóp és szoftver vásárlásában nyújtott segítséget alapítványunk.
Visszalépés