Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
...élen a daganatos gyermekekért
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
14100488-83842149-13000003
Telefonszám: +36-1-7829686
E-mail cím: info@daganatos.hu
Tovább a daganatos.hu oldalra!

Hogyan támogathat az adó 1% felajánlásával?

Adó 1% felajánlás Magánszemélyként Céges felajánlások

Rendelkező nyilatkozat letöltése

Adó 1% nyilatkozat (pdf) Adó 1% nyilatkozat (doc)

A legtöbb adó 1% felajánlás 2010-ben A legtöbb adó 1% felajánlás 2011-ben A legtöbb adó 1% felajánlás 2012-ben

Hírek

Jó helyre került az adomány

Jó helyre került az adomány Törvényesen használta fel az adományokat a Daganatos.hu Alapítvány (korábbi nevén Daganatos Gyermekekért Alapítvány) – írja közleményében a szervezet.

Több hónapos ügyészségi és adóhatósági vizsgálat állapította meg, hogy az alapítvány gazdálkodása megfelel az előírásoknak, vagyis a Daganatos.hu Alapítvány által gyűjtött adományokat és a szervezetnek utalt 1%-os adófelajánlásokat szabályosan, a céloknak megfelelően használták fel.

A dokumentum arra is kitér, hogy a Fővárosi Főügyészség több kiigazítást írt elő, melyek elsősorban a szervezeti működési szabályzatra, valamint az ügyintézés hivatalos formáira vonatkoznak. Ezek módosítását a szervezet vállalta, de mindez a tevékenységüket nem befolyásolja. A NAV ellenőrök semmilyen hiányosságot nem találtak az alapítványnál.

A Fővárosi Főügyészség bejelentés alapján indított átfogó vizsgálatot a Daganatos.hu Alapítványnál 2012. júliusban. Az Alapítványok fölött az illetékes ügyészség gyakorol törvényességi felügyeletet, ezért foglalkoztak a vádhatóság emberei a revízióval. A szervezettől több mint 2000 oldalnyi dokumentumot kértek be.

Az alapítvány közleményében azt írja, hogy az ellenőrzést végző ügyész a vizsgálat lezárultával elismerően nyilatkozott és további sok sikert kívánt a szervezet működéséhez.

A Daganatos.hu Alapítvány vezetője hangsúlyozta: „Örül annak, hogy az alapos vizsgálatot végző szakemberek a szervezet törvényes és szabályos működését állapították meg. Ezzel beigazolódott, hogy a segítségnyújtásra szánt pénz eljut oda, ahová az adományozók szeretnék.”

A közleményből az is kiderült, hogy a Daganatos.hu Alapítvány fő célkitűzése: a szegénységben élő, daganatos gyermekek családjának anyagi támogatása, valamint a gyermekkórházak fejlesztése és a daganatos betegségek hatékony gyógyítására, megelőzésére irányuló kutatások finanszírozása, hisz ezek szorosan összefüggnek a daganatos gyermekek gyógyulási, túlélési esélyeinek növelésére vonatkozó törekvéseikkel.Visszalépés